5 Bukti Tabiat Minum Kopi 3 in 1 Memberi Kesan Terhadap Kesihatan

5 Bukti Tabiat Minum Kopi 3 in 1 Memberi Kesan Terhadap Kesihatan

5 Bukti Tabiat Minum Kopi 3 in 1 Memberi Kesan Terhadap Kesihatan | Ramai yang tak tahu lagi yang kopi 3 in 1 tu bahaya.

Sedar tak sedar ia mengandungi gula yang tinggi selain itu kita sering di hasut iklan iklan yang konon nya ia dapat membantu untuk buat kita lebih tekun dan fokus kerja.

Mungkin buat kali pertama nak berhenti 3 in 1 ne payah, ini kerana sudah menjadi tabiat kita akan tetapi ana tahu Bahana yang bakal kita dapat, pasti selepas ne anda tak mw lagi minum kopi 3 in 1.

1. Jangan korang terpedaya dan tertipu

korang pernah dengar tak ? kebaikan kopi dalam setiap hirupan? lupakan je la ini kerana kadar kopi dalam setiap bungkusan sangat sedikit dan tak kualiti.

Kandungan minyak sayur hidrogenisasi fakus utama penumpulan asid lemak tepu yang tak bagus kepada kesihatan penyumbang kepada obesiti.

Kandungan bahan makanan Polifaosfat merosakkan tulang dengan kadar asid yang tinggi.

2. pengaktif sel kan ser

Kebanyakan minuman dan makanan segera dalam tin dan plastik akan mengandungi bahan kimia Acrylamide. Menurut dari kajian kesihatan negara belanda,

Toksik Acrylamide dalam darah perlahan-lahan meningkatkan risiko kan ser rahim. Acrylamide toksik yang sama ada dalam rokok.

3. punca perosak organ dalaman.

Bahan Oxalates punca utama penguna 3 in 1 kerap kali ketandas. buah pinggang anda pun tidak dapat bertahan dengan pelbagaikandungan dalam minuman tersebuat. hati hati ia juga boleh menyebabkan masalah batu ka rang.

4. Pemberi tenaga palsu.

Kandungan gula dalam setiap bungkusan minuman ialah 4.4 sudu gula. Ramai yang mengangap minuman tersebut memberi tenaga padahal ianya kesan placebo yang smentara.

Untuk mendapatkan tenaga yang sebenar adalah dari sumber makanan bukan dari 3 in 1 yang penuh dengan gula..

5. Menghisap zat zat dalam badan.

Kebaikan zat besi tidak akan dapat diserap oleh badan. Minuman ini menyah segala bentu zat yang di perlukan oleh badan. tubuh yang kurang zat besi akan mengakibatkan masalah Anemia ( kurang sel dar ah merah).

Sekian Terima Kasih,Dipersilakan share jika bermanfaat untuk anda semua.

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat