Bacalah Surah Al-Ikhlas 3x Selepas Setiap Solat Fardu

Bacalah Surah Al-Ikhlas 3x Selepas Setiap Solat Fardu

Info Menafaat : Membaca Surah Al-Ikhlas 3x Selepas Setiap Solat Fardu,Kita Mengubati Diri Kita Sendiri | #‎Bismillahhirohmanirrohiim‬.
1. Qul huwa allaahu ahad(un), allaahu alshshamad(u), lam yalid walam yuulad(u), walam yakullahu kufuwan ahad(un).

2. Qul huwa allaahu ahad(un), allaahu alshshamad(u), lam yalid walam yuulad(u), walam yakullahu kufuwan ahad(un).

3. Qul huwa allaahu ahad(un), allaahu alshshamad(u), lam yalid walam yuulad(u), walam yakullahu kufuwan ahad(un).

MasyaAllah, jika tdk ada perbedaan di dlm 3 bacaan surah Al-Ikhlas ini berati orang yang membaca surah Al-Ikhlas satu kali sama dgn memperoleh ganjaran/seperti membaca sepertiga Al-Quran. Jadi jika membaca surat Al-Ikhlas tiga kali mendapat ganjaran seperti membaca satu Al-Quran.

satu kali baca surah Al-Iklas sma dgn 10 juz,sedangkan membaca tiga kali surah Al-Iklas sma dgn 30 juz jdi ukhti wa akhi tdi sudh baca 3x surah Al-Iklas sma dgn mendapat pahala seperti membaca satu Al-Qur’an,masyaAllah Alhmdulilllah.

● Sesiapa yangmembaca surah Al-Ikhlas tiga kali, maka seakan-akan dia telah membaca Al-Quran seluruhnya.” (Hadith Riwayat Al’ugaili dan Rajaa Al Ghanawy).

● Penawar Penyakit
Apabila kita membaca Surah Al-Ikhlas 3x selepas setiap sholat fardu, kita mengubati diri kita sendiri. Daripada Abu Hurairah;Rasululllah SAW bersabda: “Surah Al Ikhlas adalah penawar segala penyakit (Rohani / Jasmani).” (HR: IbnuMajah r.a.)

● Sabda Rasulullah SAW: “Sesiapa membaca surah Al-Ikhlas sewaktu sakit sehingga dia meninggaldunia, maka dia tidak akan membusuk di dalam kuburnya, akan selamat dia darikesempitan kuburnya dan para malaikat akan membawanya dengan sayap merekamelintasi titian siratul mustaqim lalu menuju ke syurga.” Demikianditerangkan dalam Tadzikaratul Qurthuby).

● Rasululllah SAW bersabda: “Sesiapa yang membaca 10 kali surah Al-Ikhlas siangdan malam; Maka Allah memberinya sebuah istana dalam syurga.” (HR: Imam Ahmad & Imam Adarimi.).

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat