5 Tips Dan Khasiat Madu Untuk Kesihatan Diri

5 Tips Dan Khasiat Madu Untuk Kesihatan Diri

5 Tips Dan Khasiat Madu Untuk Kesihatan Diri Kita, Ini Penjelasannya | 1. [^^]Mengatasi Masalah Lesu

(*)Bagi mengalami masalah tekanan darah rendah. Dengan pengambilan madu dapat membekalkan kerperluan zat besi kepada badan. Seperti yang kita tahu di dalam badan manusia zat besi memainkan peranan yang sangat penting

2. [^^]Mengatasi Insomia :
(*)Di Antara khasiat madu yang diperolehi adalah dapat membantu mengawal tekanan serta menjadikan badan lebih tenang dan rileks. Ini sangat membantu masalah saya yang kadang kala sukar untuk tidur.

3. [^^]Mengubati Masalah Ulser Mulut Dan Gusi Bengkak :
(*)Sapukan madu pada gusi yang bengkak serta ulser di dalam mulut. Biarkan untuk seketika. InsyaAllah bengkak akan surut dan ulser akan hilang. Khasiat madu juga dapat membantu mengurangi bau mulut

4. [^^]Meningkatkan Nafsu Makan :
(*)Di Antara vitamin yang terkandung di dalam madu adalah Vitamin B. Vitamin ini dapat membantu kanak-kanak menjadi lebih bertenaga disamping melindungi mereka dari perbagai penyakit.

Dalam masa yang sama membantu tumbesaran kanak-kanak dan menambahkan kecerdasan minda kanak-kanak.

5. [^^]Membersihkan Sisa Kotoran Usus Besar :
(*)Anak buah saya mengalami masalah usus besar yang pra-matang. Ini membawa kepada masalah sembelit yang amat teruk.

Dengan khasiat madu yang berperanan membersihkan perut dan usus, Allhamdulillah masalah tersebut terus hilang. Zat Besi membantu proses percernaan makanan. Dengan ini masalah sembelit dapat dipulihkan

Tips Cara untuk Mengambil Madu
(*) Setiap pagi amalkan minum air panas yang dicampurkan dengan 2 sudu besar madu. InsyaAllah mampu mengubati sebarang jenis penyakit disamping kekal awet muda anggun menawan.

(*) Bagi menghilangkan jerawat dan menghaluskan kulit muka cubalah memakai masker madu sekali seminggu. InsyaAllah kulit akan menjadi bertambah halus dan licin.

Memakai masker dengan menggunakan madu tanpa sebarang campuran bahan lain atau dengan menambahkan yogurt, tea tree oil atau air mawar untuk mendapatkan hasil yang lebih maksimum.

(*) Campurkan 1 sudu madu ke dalam minuman kanak-kanak. Hasilnya mereka akan tidur dengan nyenyak.

(*) Paling penting apabila minum madu perlu berniat mengikut Sunnah Nabi SAW dan yakin hanya ALLAH yang memberi kesihatan dan menyembuhkan apa juga penyakit.

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat

Leave a Reply